TRE®

TitleDescriptionDate

Tämä rentouttava taito on jo kehossasi.

 

Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu ihmisen kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännityksiä, joista vapautuminen aktivoituu helposti opittavien fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän / värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston jännitystiloja. 

 

TRE-menetelmän on koettu lisäävän mielen ja kehon tasapainoa, rentoutta ja rauhaa usein jo välittömästi tai parin harjoituskerran jälkeen. Tästä menetelmästä ovat hyötyneet monet elämäntilanteessaan ja työssään stressaantuneet ihmiset. 

 

Menetelmästä hyötyvät myös urheilijat, jotka haluavat parantaa palautumista ja lisätä liikkuvuutta.

 

Menetelmän kehittäjä, Tri David Berceli on kansainvälisesti tunnettu traumanhoidon asiantuntija. Hän on työskennellyt monilla maailman kriisialueilla ja opettanut menetelmää kymmenille tuhansille ihmisille. Berceli on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla opit TRE-stressinpurkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi, käynnistämään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoittamiseen ja itsesäätelyyn. TRE-tunti ei anna valmiuksia ohjata menetelmää muille. 

Kurssilla löydät kehosi luontaisen tärinän, jonka avulla pystyt luonnollisin keinoin purkamaan jännityksiä sekä ymmärtämään kehon ja mielen yhteyttä.

Menetelmä perustuu ihmisen luontaiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista tärisemällä. Tärinän avulla hermosto vapauttaa lihaksiston syviä ja kroonisia jännityksiä. 

TRE-menetelmän perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa.

ENNAKKOVAATIMUKSET

Tunnille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, kevyehkön liikunnan harrastamisen. 

TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

VARUSTUS

Ota mukaasi jumppamatto ja juomapullo. Halutessasi viltti ja pieni tyyny tai vastaava pään alle. Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin. Vältä hajusteiden käyttöä.

JATKOMAHDOLLISUUDET

Aloituskurssin jälkeen voi tulla harjoittelemaan ja vahvistamaan kokemustasi lisää jatkotunneille.

Toisille sopii tulla harjoittelemaan yksityisohjauksessa yksin tai pareittain 

ja toiset kokevat taas ryhmäohjauksen itselleen mielekkääksi.

TULE SELLAISENA KUIN OLET

Rento ja avoin mieli mukaan. 

Mitään ei tarvitse osata ennakkoon. 

Pyritään jättämään stressi ja suorittaminen pois ja kuunnellaan mitä keho viestittää. 

Olet lämpimästi tervetullut tunneilleni juuri sellaisena kuin olet.

Ole yhteydessä jos kiinnostuit menetelmästä tai jos mietit onko menetelmä sinulle sopiva. Kerron ja opastan mielelläni lisää. 

TRE-menetelmän käyttäjät ovat kertoneet muuan muassa näistä hyödyistä heille itselleen: 

 • Parempi uni 
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Lisääntynyt liikkuvuus ja notkeus
 • Vähemmän stressiä
 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Parantunut parisuhde
 • Vähemmän työstressiä
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta
 • Vähemmän vanhojen vammojen aiheuttamia haittoja
 • Vähemmän vakavasta sairaudesta johtuvaa ahdistusta
 • Vähemmän kroonisen sairauden aiheuttamia haittoja

”Vahva nainen vapisee & tosimies tutisee”